ورود کاربر

جملات تربیتی

انسان طلسم اعظم است ولكن عدم تربيت او را از آنچه با اوست محروم نموده

دیدنیهای ترکیه

کاخ دلما
 ديوارها و سقف اين كاخ با نقاشيهاي هنرمندان اروپايي و با استفاده از چندين تن تزئينات طلايي دكور بندي شده است . در سالن و اتاقهاي مهم همه اشياء به يك رنگ مي باشد. كف كاخ در نقاط مختلف با يكديگر متفاوت و با پاركت هاي چوبي منقوش مفروش شده است . قاليهاي پشمي و ابريشمي مشهور Hereke بعنوان زيباترين آثار هنري تركيه در جاي جاي كاخ گسترده شده است . آثار هنرهاي دستي نادر اروپايي و خاور دور نيز نقاط مختلف كاخ را تزيين نموده است . لوستر كريستالي ، شمعدان و شومينه ها نيز در بيشتر اتاقها خودنمايي مي كند .  بزرگترين سالن باله كاخ هاي دنيا در اين كاخ است .يك لوستر عظيم كريستالي 5/4 تن از سقفي به ارتفاع 36 متر آويزان شده است . اين سالن كه در هنگام جلسات مهم سياسي ، مراسم تبريك و باله مورد استفاده قرار مي گرفت قبلا" بوسيله سيستمي همانند فر گرم مي شد. سيستم شوفاژ و برق بعدا" اضافه شده است . از ميان 6 حمام موجود ، حمام بخش اندروني با مرمرهاي حجاري شده و بي نظير alabaster تزيين شده است. گالري هاي فوقاني سالن بزرگ ويژه اركستر و ديپلمات ها بوده است .  به بخش حرم پس از عبور از راهروهاي طولاني وارد ميشويم . در اين بخش اتاقهاي خواب سلطان و بخش ويژه مادر سلطان و ساير زنان و خدمتكاران وجود دارد. بخش ضميمه شده به قسمت شمالي كاخ نيز به شاهزادگان اختصاص يافته است . از اين ساختمان كه درب ورودي آن از طرف بشيكتاش مي باشد اكنون بعنوان موزه هيكل و نقاشي استفاده مي شود. در دوره جمهوري و در زمان بازديد آتاتورك از استانبول ، اين كاخ بعنوان محل سكونت وي مورد استفاده قرار مي گرفت . مهمترين حادثه در كاخ نيز فوت آتاتورك در سال 1938 مي باشد. 
استانبول مشهورترين مساجد استانبول را مي توان مسجد سلطان احمد ، مسجد سليمانيه ، مسجد رستم پاشا ، مسجد فاتح، مسجد جديد( يني جامي) ، مسجد سوكولو و محمد پاشا و مسجد مهر شاه سلطان برشمرد .  در استنانبول كليسا و عبادتگاه هاي زيادي وجود دارد كه بعضي از آنها تبديل به مسجد شده است . كليساي Syudios Manastin ، كليساي sergios-Bakhos ، كليساي Hagia Eirene ، كليساي Pantakrator ، كليساي وفا Hagios Theoderos ، كليساي Nyrelaion ، عبادتگاه Eglise D’hagia thekla ، مسجد عمارت قديم ( كليساي Pantepoptes ) ، مسجد قلندر خانه( عبادتگاه Akata Leotos ) ، مسجد فناري عيسي ( كليساي Lios ) و مسجد فتحيه ( كليساي Pammakaristos) مشهورتر از ديگر كليسا و عبادتگاهها مي باشد 
مسجد ايوب سلطان :
اولين مسجد ساخته شده پس از فتح استانبول مي باشد . در سال 1458 از سوي سلطان محمد فاتح همراه با مقبره ساخته شده است . مسجد فعلي نيز در سال 1800 بغير از مناره هاي مسجد قبلي ، تا پايه هاي آن تخريب و با نظارت حسين افندي مجددا" بنا شده است . 
مقبره ايوب سلطان :
در اين مقبره كه در سال 1458 ساخته شده حضرت ايوب ( خالد بن رزيد) كه با عزيمت به مكه به دين اسلام مشرف شد و سپس علمدار حضرت محمد شد مدفون است . ايوب ، در زمان هفتمين محاصره استانبول توسط اعراب ، در لشكر تحت فرماندهي ابوصفيان از خاندان اموي جنگيده و شهيد شده است . مقبره ايوب ، بغير از ديوارها ، پس از فتح استانبول توسط سلطان محمد فاتح ، از سوي استاد وي اك شمس الدين پيدا شده است . فاتح به روي اين گور ، ابتدا مقبره و سپس مسجد بنا نموده است . 
مسجد فاتح :
اين مسجد از سوي سلطان محمد فاتح بروي كليساي حواريون كه پيش از فتح استانبول به خرابه اي تبديل شده بود ساخته شده است. اين مسجد همراه با وقف هاي اديان مختلف يك مجموعه بسيار بزرگي را تشكيل مي دهد . بناي اين مجموعه كه توسط معمار سينان الدين يوسف ساخته شده در بين سالهاي 1470-1462 به پايان رسيده است . معماري اين مجموعه معماري خاص ترك بوده و از معماري بيزانس تاثير پذيري نداشته است.
مسجد بايزيد :
اين مسجد در ميداني به همين نام واقع شده است . اين مسجد و مجموعه آن شامل مدرسه ، مكتب خانه ، عمارت ، كاروانسراي و حمام ، از سوي فرزند فاتح بنام بايزيد دوم در بين سالهاي 1506-1501 بنا شده است. اين مسجد داراي 2 مناره گلدسته دار به فاصله 87 متر از يكديگر قرار دارد . نقشه اين مسجد مشابه ايا صوفيه است . ولي از لحاظ تفاوت در سيستم پرستشگاهي ، داراي ويژگيهاي خاصي است. 
مسجد سليمانيه و مجموعه آن :
مسجد سليمانيه و مجموعه آن كه شاهكار معمار سينان است يكي از زيباترين و بهترين نمونه هاي معماري اسلامي است . مجموعه از نظر شهرسازي ، تكنيك ، استقامت و پايداري يك موفقيت بي نظير است . 6 مدرسه ، طبق خانه ، عمارت ، كاروانسراي ، بيمارستان ، حمام ، مكتب خانه ، حجره و دكانها ، و مقبره سلطان خرم و سلطان قانوني ، مجموعه سليمانيه را به مجموعه فرهنگي اجتماعي بزرگي تبديل كرده است كه پس از مجموعه فاتح ، در نوع خود بزرگترين است .  اين مجموعه در بين سالهاي 1557-1550 به دستور سلطان قانوني و توسط معمار سينان ساخته شده است . با ساختمانهاي طبقه طبقه اي كه به روي تپه ساخته شده يك مجموعه جالب توجه با نظمي خاص است . در چهار گوشه اين مجموعه چهار مناره ساده ولي ظريف بنا شده است كه دو تاي آن داراي 2 گلدسته و 2 مناره ديگري داراي 3 گلدسته مي باشد. اين 10 گلدسته نشانه آن است كه سلطان قانوني دهمين سلطان عثماني است.
در نقشه مسجد كه كاملا" ارگانيك است هيچ گوشه اي قرباني زيبايي گوشه ديگري نشده است . اين عبادتگاه كه مطابق با سليقه و سنت هاي فرهنگي دوران خود ساخته شده بدون تاثير گذاري فني و افراط در معماري ، با ظرافت خاصي تزيين يافته است . عليرغم اينكه در اوج دوران هنر چيني سازي ساخته شده است ليكن فقط ديوار محراب آن با چيني پوشيده شده است . همچنين اكوستيك بسيار حساس مسجد را نيز نبايد فراموش نمود .  در مقابل محراب مسجد ، مقبره سلطان قانوني قرار دارد . در سمت چپ اين مقبره نيز مقبره سلطان خرم با چيني هاي بسيار زيبا و رنگهاي متنوع و در گوشه سمت چپ آن نيز مقبره بسيار ساده معمار سينان خالق آثار معماري بي نظير قرار دارد .  در شبستان ، مسجد سليمانيه واقع شده است . معمار سينان ( وفات 1588) اين مقبره ساده و زيباي جالب توجه را خود ساخته است . اين مقبره ، ظرافت و سادگي ناشي از ذكاوت اين استاد بزرگ را به نمايش ميگذارد.
مسجد سليمان سليم :
در منطقه اديرنه كاپي و در ناحيه سلطان سليم مي باشد . اين مسجد در سال 1522 و در دوران سلطان سليمان قانوني به پايان رسيده است . در نوشته مدخل ورودي آن ساخت اين مسجد به دستور سلطان سليم اول درج گرديده است . بعضي روايات حاكي از آن است كه از سوي پسر و به يادبود پدر ساخته شده است . معماري آن بسيار ساده است . سقف محفل حكمران داخل ساختمان با تزئينات بسيار جالب توجه پوشيده شده است . در سمت محراب مسجد ، مقبره ياووز سليم با درب و شيشه هاي صدفي هشت ضلعي و كتيبه هاي نفيس چيني كاري و همچنين در مدخل ورودي و نزديك به آن مقبره شاهزادگان و دختران سلطان سليم قانوني و در پشت آنها نيز مقبره سليم عبدالمجيد قرار دارد .
مسجد هاسكي :
معمار اين مسجد كه به نام خرم سلطان همسر سلطان سليمان قانوني در سال 1538 بنا شده است معمار سينان است .مدرسه ، دارالشفقه ( بيمارستان ) ، عمارت و سبيلهاي اطراف آن در سال 1612 و در دوران احمد اول توسعه يافته است . 
يني جامي ( مسجد جديد) :
در منطقه امين اونو مي باشد. ساختمان اين مسجد كه در سال 1597 از سوي صفيه سلطان مادر محمد سوم آغاز شده بود وقتي به اندازه پنجره ها ساخته شد ، پادشاه و مادرش وفات يافتند . ساختمان نيمه كاره در سال 1663 با همت توران سلطان مادر محمد چهارم به پايان رسيد.  تزئينات چيني كاري و طرز معماري محفل حكمران از نظر حجاري بسيار زيباست . در نماي بيروني نيز ترتيب گنبدهاي كوچك و بزرگ بسيار جالب توجه است .
مسجد شاهزاده :
در منطقه سراج خانه و در مقابل ساختمان شهرداري است . قانوني از معمار سينان مي خواهد كه به ياد فرزندش محمد كه در سال 1543 فوت نموده بود يك مسجد بسازد . ساخت اين مسجد كه در سال 1544 آغاز گرديده بود در سال 1548 به پايان رسيده است . اين مسجد كه در مركز شهر واقع شده، در بين مدرسه ها مقبره ها و عمارت ها ساخته شده است . دو مناره آن از نظر معماري بي نظير است بسيار جلب توجه مي نمايد. اين ساختمان كه از نظر ابعادي و خطوط زيبا با ساير مساجد متفاوت است اولين اثر مهم معمار سينان است . در اطراف آن مقبره هاي بسياري وجود دارد . 
مسجد نور عثمانيه :
اين مسجد در بازار سرپوشيده و در ناحيه نور عثمانيه قرار دارد . ساخت اين مسجد در سال 1748 به دستور محمود اول آغاز و با وفات وي در دوران عثمان سوم در سال 1755 به پايان رسيده است . كتيبه هايي كه از نظر هنري داراي ارزش فراوان است . از آثار خطاطان مشهور آن دوران اغري كاپيلي راسم و احمد مومجي زاده مي باشد. 
مسجد رستم پاشا :
اين مسجد در سال 1561 به دستور رستم پاشا صدر اعظم قانوني و توسط معمار سينان ساخته شده است . با توجه به اينكه اراضي منطقه امين اونو هم مركز تجاري و هم گود بود معمار سينان در زير اين مسجد مخازن و دكانهايي ساخته است . ارزش اصلي مسجد ناشي از نقوش گلهايي مانند ميخك ، مينا ، لاله ، رز و زنبق بعنوان نمونه بسيار زيبايي از چيني كاري از نيك در قرن 16 هم در ديوارهاي شبستان ورودي و هم در ستونهاي پافيلي داخلي است . اين چيني كاريها كه جزو آثار هنري بسيار ظريف است در بين زيباترين نمونه هاي دوران كلاسيك قرار دارد . اين مسجد همانند يك موزه چيني كاري مي باشد.  مسجد سوكولو محمد پاشا : در منطقه كاديترما واقع شده است. اين مسجد از سوي اسمه خان سلطان دختر سلطان سليم سوم و به يادبود شوهرش صدر اعظم محمد پاشا در سال 1671 و توسط معمار سينان ساخته شده است . داخل مسجد و تا دامنه گنبد با زيباترين چيني هاي آن تزئين يافته است . كلاهك منبر نيز از جنس چيني است. 
مسجد يني والده :
در منطقه اسكودار واقع شده و در سال 1710 از سوي گولنوز سلطان مادر احمد سوم بعنوان يك مجموعه ساخته شده است . اين مسجد داراي 2 مناره هر يك با 2 گلدسته مي باشد . ساختمان اين مسجد كه جزو آخرين نمونه هاي معماري كلاسيك وابسته به سنن قديمي و در دوران پسرفت ، از نظر مصالح بكار رفته جالب توجه است. 
مسجد بزم عالم والده سلطان ( دلما باغچه ) :
طبق كتيبه شاعر زيور كه بروي درب شبستان قرار دارد ، آغاز كننده ساختمان اين مسجد والده سلطان و تمام كننده آن نيز در سال 1853 عبدالمجيد است .  در تاريخ 1848 حصارهاي اطراف آن برداشته شده و در داخل مسجد موزه دريايي ايجاد گرديده است . 
مسجد ايمراهور ايلياس بيك ( كنيساي Studios) :
اين مسجد در سال 463 و در بين مناطق ساماتيا و يدي كوله ساخته شده است . اين ساختمان كه از بناهاي قديمي بيزانس است ، وقف Vaftizci Yohannes گرديده است . در كف اين ساختمان موزائيك هاي متعلق به قرن 13 ديده ميشود. پس از فتح استانبول و در سال 1486 از سوي ايلياس بيگ به مسجد تبديل شده است. فقط در طول تاريخ بواسطه زمين لرزه و آتش سوزي ها دچار خسارت هاي فراواني شده است و نهايتا" در سال 1908 با فرو ريختن سقف آن ، بدون آنكه تعمير و بازسازي شود تا به امروز و به همان حالت باقيمانده است. 
موزه Kariye 
كنيساي Khora  : Kariye
كه در منطقه اديرنه كاپي واقع گرديده نام خود را از Khora به معناي مرتع خارج از شهر گرفته است. كليساي Khora قبلا" و در دوران امپراتور ساخته شده است. اين ساختمان كه در طول تاريخ تخريب گرديده ، در قرن يازدهم مجددا" ساخته شده است . اين كليسا كه در قرن 11 كاملا" خراب شده بود در قرن 11 مجددا" ساخته شد. اين كليسا كه در هنگام استيلاي لاتين كاملا" تخريب گرديده بود در آغاز قرن 14 به دستور Theodoros Metekhites بازسازي گرديده است .  موزائيك و نقاشيهاي موزه Kariye يكي از زيباترين هنرهاي متعلق به قرن 16 و در واقع به دوران پاياني نقاشي بيزانس مي باشد . در اين موزه صحنه هاي مربوط به زندگي حضرت عيسي و حضرت مريم وجود دارد . اين ساختمان كه تا مدتي پس از فتح استانبول در سال 1453 بعنوان كليسا مورد استفاده قرار مي گرفت در سال 1511 تبديل به مسجد شده و موزائيك و نقاشي هاي آن بوسيله كركره هاي چوبي و غيره پوشانيده شده است . در بين سالهاي 1958-1948 در نتيجه فعاليت هاي انستيتو آمريكا - بيزانس ، كليه موزائيك و نقوش بيرون آورده شده و جهت بازديد عموم مفتوح شده است . 
مسجد فتحيه ( كليساي معبد Pammakaristo ):
اين كليسا در منطقه فاتح واقع شده است . اين ساختمان ، كليساي معبد Pammakaristo ساخته شده در دوران بيزانس مي باشد . با به پايان رسيدن استعلاي لاتين قرن 13 و بروي خرابه هاي كليساي قديمي ساخته شده است .  اين كليسا پس از فتح استانبول ، در دست مسيحيان باقي مانده و بعنوان معبد زنان مورد استفاده قرار گرفته است. در سال 1455 محل كليسا به اين محل منتقل و تا سال 1586 به همان صورت مانده است . اين كليسا در دوران مراد سوم (1595-1574) به مسجد تبديل گرديده و به آن مسجد فتحيه نيز گفته ميشود . كليساي عثماني اكنون بعنوان مسجد مورد استفاده قرار مي گيرد . ديوار كليساي جانبي نيز در دوران مراد سوم با موزائيك هاي ساده ساخته شده و در بين سالهاي 1940-1936 و پس از بازسازي بعنوان موزه مورد استفاده قرار گرفته است . اين مسجد كه مشابه موزه ايا صوفيه است يكي از بخشهاي وابسته به مديريت موزه ايا صوفيه مي باشد. 
يادبود (مقبره) آياايرسين (St.İrene ) :
اين مقبره كه در محوطه اول كاخ توپكاپي واقع گرديده در قرن ششم و توسط امپراتورJustinianus ساخته شده است . از نظر مصالح بكار رفته و معماري ، نمونه بارزي از ساز و ساخت هاي دوران بيزانس است . آثار داماد احمد فتحي پاشا از مشيران توپخانه بعنوان اولين پايه هاي موزه ترك در اين مكان به نمايش گذاشته شده بود. ( در سال 1846) . در سال 1869 مقبره İrene نام موزه همايون را گرفته است . در طول زمان و بعلت ناكافي بودن مكان نمايش ، آثار موجود در اين مكان در سال 1875 به كاخ چيني منتقل گرديده است . از سال 1908 نيز Aya İrene بعنوان موزه نظامي مورد استفاده قرار گرفته است . سپس اين مقبره كه براي مدتي خالي مانده بود تعمير و بعنوان يكي از واحدهاي وابسته به موزه ايا صوفيه در آمده است . 
مسجد زيرك ( كليساي معبد Pantakrator ) :
يكي از معماريهاي مهم بيزانس است . كليساي اول مركز مي باشد. اين مركز از سه كليسا بوجود آمده است . كليساي بزرگ از سوي Eirene همسر دوم Joannes Komnenos (1143-1118) ساخته شده و وقف حضرت عيسي گرديده است . به اين كليسا ابتدا يك كليساي كوچك براي انجام مراسم جنازه و سپس با حمايت Theotohas Eleousa يك كليساي ديگر به آن اضافه شده است . پس از فتح استانبول ، بخش هايي از كليسا به مدرسه تبديل گرديده و نام ملا زيرك كه از دانشمندان آن عصر بود را به خود گرفته است .  در سال 1953 در زير سقف آن يك سقف موزائيك با نوارهاي گرد و چهارگوش پيدا شده است . اين كليسا با خطوط ظريف و غناي خود هنر امپراتوري قرن 12 را به نمايش مي گذارد .  مسجد ايا صوفيه كوچك ( كليساي Sergius , Bacchus ) : در بين سالهاي 536-527 از سوي امپراتور justiniaus ساخته شده و وقف 2 مادر روحاني به نامهاي Bacchus و sergius گرديده است . اين بنا بعنوان نمونه اي نادر از معماري بيزانس است . پس از فتح استانبول در سال 1504 در كليسا يك سالن با 5 گنبد ساخته شده از سوي حسين آقا به مسجد تبديل شده است .  آنچه كه در اينجا حلب توجه مي نمايد كتيبه هاي منقوش بروي ستونهاي داخلي است . 

 

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.
  • تگ های مجاز : <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگرافها به صورت اتوماتیک جدا سازی می شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی

سیستم امنیتی
این سیستم امنیتی برای دفع کامنت های اسپم است.
Image CAPTCHA
حروفی را که در تصویر می بینید را تایپ کنید.