ورود کاربر

جملات تربیتی

آنكه انديشه اي بهتر دارد و رفتاري برتر ،به گفتار و كردار هماهنگ با شريعت و قانون عمل مي كند .

عشق و محبت ،كليد اصلاح رفتارو اخلاق

 

 

  نگارش : شبستان

 

يكي از نيازهاي آدمي ، نياز به عشق و محبت است . هر انساني به محبت نياز دارد اما اين نياز در كودكان شديدتر است . نياز كودكان به محبت ، همانند نياز گياه به نور است .همانطور كه گياه براي رشد و نمو به نور نياز دارد ،كودكان نيز براي تكامل شخصيت خود به محبت نياز دارند. محروميت كودك از محبت ، نتايج ناگواري در رشد شخصيت او بر جاي خواهد گذاشت . وقتي كودك از محبت پدر و مادر و اطرافيان خود در حد لازم برخوردار باشد معمولا با نشاط و متعادل بوده ، به رشد طبيعي خود ادامه مي دهد در حالي كه عدم توجه به اين نياز ، موجب بروز حالاتي چون عدم احساس امنيت ، احساس حقارت ،اضطراب و ترس ، فقدان اعتماد به نفس،كندي در يادگيري، ناتواني در سازگاري با كودكان ديگر و با اجتماع ، ناتواني در ابراز محبت به ديگران و به تبع آن ، عوارضي چون جويدن ناخن ، شب ادراري و پرخاشگري و غيره در كودك مي گردد .

 

صاحب نظران تعليم و تربيت معتقدند ،كليد حل بسياري از مشكلات و معماهاي رفتاري كودكان را بايد در ميزان ابراز مهر و محبت و عواطف والدين و مربيان نسبت به آنها جستجو كرد. چه بسيار كودكان كه تشنه محبت و لبخند و نوازش پدر و مادر و مربي خود هستند و در ازاء آن ، حاضرند از همه ناسازگاري ها ي خود دست بردارند و بچه معقول و مودبي شوند. چه بسيار كودكان كه حتي خود را به بيماري مي زنندتا از اين راه ، مهر والدين و مربي را به خود جلب نمايند.

 

روانشناسان معتقدند براي كودك زير هشت سال ، مهمترين مسئله اين است كه مورد توجه ومحبت و علاقه والدين و ساير افراد باشد . كمبود محبت در كودكي، اثرات زيان باري دارد . اگركودك احساس كند مورد محبت و توجه نيست ، براي جبران اين كمبود به رفتارهاي نامناسبي روي مي آورد ؛ پرخاشگري مي كند؛ خرابكاري مي كند؛ بهانه مي گيردو ناسازگاري نشان مي دهد . تنبيه اين كودكان به شيوه نا مناسب و ناشيانه ، ممكن است اين توهم را در كودك تقويت نمايد كه او را دوست ندارند و اين خود ، لطمه اي بر روح حساس كودك است كه وي را بيشتر به سوي رفتار ناهنجار سوق مي دهد.

 

ممكن است كودكان ، نارساييهاي جسماني ، اخلاقي و رواني داشته باشند آنچنان كه پدر و مادر خود را آزرده سازند و رفتارشان مطلوب نباشد ولي در همه حال ،گام اول در اصلاح و سازندگي رفتار و اخلاق كودك ، آن است كه او را همانگونه كه هست بپذيريم و براي او ارزش و احترام قائل باشيم .

 

گاه والدين با ديدن لغزش و خطا در كودك ، او را از خود يا خانه طرد مي كنند و يا اعلان مي دارند كه" ديگر او را دوست ندارند" . بزرگترين ترس كودك در زندگي اين است كه مبادا والدين او را دوست نداشته باشند و او را رها كنند. بي قراري هاي شديد كودكان خردسال به هنگام جدايي موقت از والدين ،حسادت و رقابت با ديگر فرزندان خانواده ، نمونه اي از رفتارهاي ناشي از اين نگراني است كه مي پندارند محبت والدين خود ، بويژه مادر را از دست داده اند. اينگونه صحبت ها نه تنها مشكلي را حل نمي كند بلكه موجب مي شود كودك مطرود ، به فكر چاره افتد و پناهگاه ديگري خارج از خانه براي خود جستجو كند كه موجبات فساد و انحطاط را براي او فراهم مي نمايدو يا ممكن است با رفتارهاي نادرست خود بخواهد از والدين انتقام بگيرد.

 

كودك نبايد احساس كند كه فردي مزاحم براي خانواده است بلكه بايد احساس كند وجودش مايه شادي و شادماني خانواده است و پدر و مادر به وجود او مفتخرند .

چه بايد كرد ؟

 

1- ابراز محبت بي دريغ به كودك . والدين مي توانند با لبخندي زيبا ، اعمالي چون نوازش ، در آغوش گرفتن كودك و به گرمي وبوسيدن او ، علاقه و محبت خود را ابراز نمايند.

 

2- تحسين رفتارهاي خوب كودك در موقع مناسب و پرهيز از تحقير او .

 

3- بيان كلمات محبت آميز به كودك مانند : عزيزم ، گلم ، قشنگم و غيره .

 

4- سخن گفتن با كودك با لحن ملايم و آرام .

 

5- صرف وقت براي تعاملات لذت بخش با كودك مثل بازي با او در محيطي شاد .

 

6- توجه به كودك در موقع نياز، و مراقبت و پرستاري از او .

 

7- پذيرش كودك در هر شرايط وعدم تهديد او با جملاتي چون "اگر چنين كني تو را ترك مي كنيم ، ديگر دوستت نخواهيم داشت " و مانند آن . در سخت ترين شرايط نيز نبايد كودك را از خود طرد ، يا از خانه بيرون كرد .اين امر هر چند تصنعي باشد، باز هم زيان بار است و كودك را دچار تنش مي كند.

 

8- كودكاني كه داراي نقص يا نارسايي ظاهري هستند ،آمادگي بيشتري براي احساس طرد شدگي دارند لذا هرگز، ولو به شوخي نبايد به نقص ظاهري كودك اشاره شود.

 

كودك زاده محبت ،زنده به محبت و نيازمند محبت است .

 

"عشق و محبت نسبت به اصلاح اخلاق بشري ، از هر تنبيه و مجازات ، موثر تر است ."

 

..................................................................................................

 

منابع : تربيت و بازسازي كودك دكتر علي قائمي

 

كتاب پرورش گلهاي بوستان الهي

 

مجموعه بيانات در مورد تربيت بهايي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


mozoie raa ke matrah

mozoie raa ke matrah farmodid,rukn-e asasie ta'rbiat ast,bedin vasile maratebe emtenane khod raa taghdim midaram;amma nokteiy ke dar eyne haal be nazar haeze ahamiat miaayad,in ast ke burozat va masadighe raftarie ebraaze mahabbat chegoneh bayad bashad,va inke valedein che a'maal va halate raftari raa bayad dar zomreye eraeye mahabbat talaghi konand,az inru be in matlab mipardazam ke basa dideh shodeh ke valedeini(khososan javantaraneshan) be baavare inke be farzandeshan mahabbat mikonand,be besyari az bakhsheshha va eghdamate mosaamehe aamiz dast miaazand,ke motaghedam eyne zulm ve mubayene mahabbat ast,leza az shuma motekhasesine huzeye ta'lim v ta'rbiat taghaza daram,matalebi raa niz dar in khosos jahate rushanie azhane valedeine gerami,eraaeh farmaiyd. baa sepas az shuma

موضوع محبت

هوشمندعزيز موضوع دقيقي را مطرح فرموديد كه حتما به آن نيز در مقاله اي مجزا پرداخته خواهد شد والدين نقشها و وظايف متعددي در قبال فرزندان خود دارند آنان نقش مربي ،راهنما و مشاور و نيز مراقب را بايد ايفا كنند همچنين به انواع تربيت كودكان خود از جنبه هاي متفاوت آن توجه كنند مثل تربيت اخلاقي و تربيت روحاني و تربيت اجتماعي . محبت به رشد عاطفي كودك كمك مي كند و مي تواند زيز بناي تمام روابط بعدي والدين باشد اما فقط يك جنبه رشد را در بر مي گيرد و البته والدين نبايد تنها به صرف اينكه محبت به فرزندان خود مي كنند از تربيت اخلاقي و ساير جنبه هاي تربيتي و وظايف ديگر خود در اين رابطه غافل بگردند از توجه شما به اين مقاله و دقت نظرتان متشكرم منتظر نظرات شما در آينده هستم شبستان

محبت به کودکان

محبت والدین به کودکان همواره محبتی بی قید وشرط است. کودک موجودی عزیز و دوست داشتنی است حتی وقتی کاری بد و اشتباه انجام میدهد. اما این باین معنی نیست که کودک را رها کنیم و بخاطر مخبتی که به او داریم از یادگیری انچه بهتر و صحیحتراست محروم سازیم .محبت و قاطیعیت همواره دو رکن اساسی در تعلیم و تربیت است که باید به همراه هم باشند.ما میتوانیم با لخنی ملایم و محبت امیز و درعین حال قاطع و جدی در برابر رفتارهای اشتباه کودک به او نه بگوییم. والبته دلیل قابل قبول و در خور فهم کودک نیز باید ارائه کنیم.بهتر است به کودک کمک شودبا درک موضوع انتخابی اخلاقی و مسئولانه داشته و پیامد عمل خود را بپذیرد. این نوع رفتار با کودک زیاد سخت نیست . کافی است ان راباور داشته و با بکاربردن ان در لخظات اموزش پذیر کودک را در درک ساده تر خوب وبد یاری کنیم. دادن حق انتخاب به کودکان بعد از اینکه مطمئن شدیم موضوع را درک کرده است به کودک کمک میکند تا مسئولیت رفتار خود را بپذیرد.نگران اشتباه کردن کودکان نباشیم زیرا انسان جائزالخطا است یعنی اجازه دارد اشتباه کندو بعد ندای وجدان خود را بشنود . و خود راتصحیح کند. ما به عنوان والدین همواره با محبت بی قید وشرط و قاطعیت در باره انچه خوب وبد میدانیم در کنار کودکانمان ایستاده ایم تا به انان کمک کنیم تصمیمی اخلاقی و مسئولانه بگیرند این محبت واقعی به کودکان است.

محبت به کودکان

نسرین عزیز به موضوع بسیار مهمی اشاره کردی محبت همراه با قاطعیت ولی مرز بین محبت و لوس کردن که دوستمون اشاره کردن چیست؟با تمام مشکلاتی که داریم فرزندانمونو به کلاس شنا ، موسیقی، زبان، نقاشی و غیره میفرستیم در حالیکه همسرمون برای گذران زندگی مجبوره چند جا کار کنه سالی یک دست لباس برای خودمون نمیتونیم بخریم برای اینکه بچه هامون عقده ای نشن همه جور سختی را به خودمون روا میداریم برای اینکه تحصیل کنند داریم داغون میشیم کجای کارمون اشتباهه اگر به مهد کودک خوب بخواهیم بفرستیم ماهیانه خداد تومن باید بدیم اگر نفرستیم فکر می کنیم در موردشون کوتاهی کردیم چه کنیم؟

محبت

بحث جالبي است ومن دوست دارم نظر دوستان را جلب كنم به نكاتي كه در انتهاي مقاله آمده و با عدد مشخص شده و مصاديقي از ابراز محبت است . محبت ابراز يك احساس عاطفي است كه خرج زيادي هم ندارد و با اعمالي مثل كلاس فرستادن و خرج هاي زياد كردن براي كودك كاملا متفاوت است . ممكن است يك كودك در يك خانواده فقيري باشد كه هيچگونه امكانات مالي برايش فراهم نباشد اما از محبت غني والدين برخوردار باشد و بالعكس در يك خانواده غني براي كودك انواع امكانات فراهم شود از وسايل مورد نياز گران قيمت گرفته تا كلاس و غيره اما از نظر محبت ، كودك كمبود داشته باشد و نيازش برآورده نشود . پس كلاس فرستادن و خرج كردن مصداق محبت نيست . اما در مورد محبت و لوس كردن محبت نياز روحي و شخصيتي كودك است بوسيدن و نوازش كردن كودك و وقت گذاشتن و با او بودن ، موجب ضرر براي كودك نخواهد بوداما آنچه باعث مي شود كودك رفتارهايي از خود نشان دهد كه ما آن را به لوس شدن تعبير مي كنيم بر مي گردد به ضعف در تربيت اخلاقي كودك كه خود بحثي مفصل دارد

به چه چيز مي گوييم محبت

استادى از شاگردانش پرسيد: چرا ما وقتى عصبانى هستيم داد مي‌زنيم؟ چرا مردم هنگامى که خشمگين هستند صدايشان را بلند مي‌کنند و سر هم داد مي‌کشند؟... شاگردان فکرى کردند و يکى از آنها گفت: چون در آن لحظه، آرامش و خونسرديمان را از دست مي‌دهيم. استاد پرسيد: اين که آرامشمان را از دست مي‌دهيم درست است امّا چرا با وجودى که طرف مقابل کنارمان قرار دارد داد مي‌زنيم؟ آيا نمي‌توان با صداى ملايم صحبت کرد؟ چرا هنگامى که خشمگين هستيم داد مي‌زنيم؟ شاگردان هر کدام جواب‌هايى دادند امّا پاسخ‌هاى هيچکدام استاد را راضى نکرد... سرانجام او چنين توضيح داد: هنگامى که دو نفر از دست يکديگر عصبانى هستند، قلب‌هايشان از يکديگر فاصله مي‌گيرد. آنها براى اين که فاصله را جبران کنند مجبورند که داد بزنند. هر چه ميزان عصبانيت و خشم بيشتر باشد، اين فاصله بيشتر است و آنها بايد صدايشان را بلندتر کنند. سپس استاد پرسيد: هنگامى که دو نفر عاشق همديگر باشند چه اتفاقى مي‌افتد؟ آنها سر هم داد نمي‌زنند بلکه خيلى به آرامى با هم صحبت مي‌کنند. چرا؟ چون قلب‌هايشان خيلى به هم نزديک است. فاصله قلب‌هاشان بسيار کم است. استاد ادامه داد: هنگامى که عشقشان به يکديگر بيشتر شد، چه اتفاقى مي‌افتد؟ آنها حتى حرف معمولى هم با هم نمي‌زنند و فقط در گوش هم نجوا مي‌کنند و عشقشان باز هم به يکديگر بيشتر مي‌شود.سرانجام، حتى از نجوا کردن هم بي‌نياز مي‌شوند و فقط به يکديگر نگاه مي‌کنند! اين هنگامى است که ديگر هيچ فاصله‌اى بين قلب‌هاى آن‌ها باقى نمانده باشد... بیایید عشق را با یکدیگر احساس کنیم

تشكر

از اينكه كاربران عزيز در باز كردن جوانب مختلف اين موضوع كامنت هايي گذاشتند و نظرشان را ابراز كردند تشكر مي كنم

سیما جان چقدر لطیف به این

سیما جان چقدر لطیف به این موضوع پرداختی و چه مثال جالبی زدی حقیقتا لذت بردم من تمام مقالات را میخوانم و سعی میکنم آنها را در زندگیم پیاده کنم اما به کامنت ها علاقه زیادی دارم باز هم بنویس زنده باشی

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.
  • تگ های مجاز : <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگرافها به صورت اتوماتیک جدا سازی می شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی

سیستم امنیتی
این سیستم امنیتی برای دفع کامنت های اسپم است.
Image CAPTCHA
حروفی را که در تصویر می بینید را تایپ کنید.