ورود کاربر

جملات تربیتی

پاره اي نواقص طبيعي در هر طفل ولو هر قدر صاحب استعداد باشد موجود است

تاثیر قصه ها برذهن کودکان:

     قصه ها برای کودکان خردسال فقط یک محرک روانی و شنیداری نیستند، بلکه کارکردهای فراوانی برای این  گروه از کودکان دارند.اکثر ما در کودکی ها ی خود روزهایی را به یاد می آوریم که بزرگترها برای سرگرم کردن و یا کوتاه نمودن شب های بلند زمستان با قصه، مثل و چیستان اعضای خانواده را گرد هم می آوردند و لحظات استثنایی و دلپذیری را در پس این داستانهای راز گونه و پر معنا فراهم می کردند لحظاتی که تا کنون در یاد و خاطره باقی مانده است.

 

     نویسندگان حوزه کودک و نوجوان هم چنین روانشناسان رشد بر این عقیده هم رای هستند که قصه-ها برای کودکان خردسال فقط یک محرک روانی و شنیداری نیستند، بلکه کارکردهای فراوانی برای این گروه از کودکان دارند .کودکان از طریق قصه ها با محیط پیرامون خود آشنا میشوند. هر قصه ای میتواند فضایی را به وجود بیاورد که کودکان هنگام رویارویی با نمونه های واقعی، رفتار و واکنش مناسبی را از خود نشان دهند.

    قصه ها به کودکان یاری می رسانند تا ارتباط ها را درک کنند رابطه ای که بین شخصیت های یک قصه وجود دارد، و خود چگونه این موارد را در زندگی رعایت کند.موضوع مهم دیگر که تاثیر زیادی بر فرایند اجتماعی شدن کودک دارد این است که قصه ها پیامها و ارزش هایی را به مخاطب خود منتقل می کنند کودک در اثر شنیدن، تکرار شنیدن و حتی فکر کردن به قصه میتواند این پیامها را جذب کند و ارزشهای خانوادگی، اجتماعی و انسانی را بگیرد.غیرمستقیم بودن این پیامها موجب میشود که برای کودک دلنشین تر، جذاب تر و دوست داشتنی تر شود.هم چنین قصه ها قدرت تمرکز و دقت کودکان را افزایش میدهند .کودکان در اثر شنیدن این توانایی را به دست می آورند تا بتوانند شنیدن فعال را تجربه کنند. آنها حتی برای اینکه بتوانند ماجرا را دنبال کنند، ضروری است که دقت و تمرکز لازم را برای خوب شنیدن تمرین کنند.

      برای منظم شدن و فعال شدن کودکان در امور هم قصه گویی یک آموزش جذاب است قصه ها می توانند به کودکان یاد بدهند که چگونه روی کار تمرکز کنند و با دقت آن کار را پیش ببرند.
در عین حال قصه ها موجب میشوند تا کودکان بتوانند با گسترهای از کلمه ها آشنا شوند. کلمه هایی که ممکن است در گفتگوی روزانه هیچ وقت مورد استفاده قرار نگیرند همچنین قصه ها موجب می شوند تا کودکان با تجربه ها، احساسها، عواطف و شیو ههای نگرش بزرگترها آشنا شوند.
کودکان از آن جا که هنوز تجربه گستردهای در شناخت دنیا ندارند، سعی می کنند که با ارتباط دادن بین آموخته های قبلی و موضوعهای جدید به تعادل ذهن خود کمک کنند. این روند معمولا با تخیل کودک عجین میشود و او را یاری میکند که با منطق خود به کشف و شناخت دنیا اقدام کند و بر اساس چنین روندی است که از قصه های تخیلی لذت می برند و از آنها بهره برداری میکنند.
کارکردها و ارزش های قصه ها به مراتب بیشتر از آن است که بخواهد به همین چند مورد خلاصه شود. اما همین موارد با ارزش میتواند دلایل مهمی باشد که بتوان از طریق قصه ها به رشد عاطفی، اجتماعی، کلامی و ذهنی کودک یاری نمود.

      داستان و قصه نقش بسیار مهمی در تکوین شخصیت کودک دارد. از طریق قصه ها و داستان های خوب، کودک به بسیاری از ارزش های اخلاقی پی می برد. پایداری، شجاعت، نوع دوستی، امیدواری، آزادگی، جوانمردی، طرفداری از حق و حقیقت و استقامت در مقابل زور و ستم ارزش هایی هستند که هسته ی مرکزی بسیاری از قصه ها و داستآنها را تشکیل می دهند. پرورش حس زیبایی شناسی در کودک، متوجه ساختن کودک به دنیایی که اطرافش را فرا گرفته، پرورش عادات مفید در کودک، تشویق حس استقلال طلبی و خلاقیت کودک هدف های اصلی طرح قصه های خوب برای کودکان است. قصه گويي يكي از مهمترين عواملي است كه ميتواند در ذهن و حافظه كودك تاثير خارق العاده  مثبتي داشته باشد و آنرا به چالش وادارد.قصه سبب شود قدرت تفكر كودك بالا رفته و بر انگيخته شود و چون تكلم از منبع تفكر سر چشمه ميگيرد باعث مي گردد قدرت بيان كودك افزايش يافته و بسيار زيبا سخن بگويد. والدين عزيز به موارد ذيل عنايت داشته باشيد:

۱- بهتر است قصه را موقع خواب در حالي که كودك را نوازش مي كنيد و دست محبت بر سرش مي كشيد و او نيز در آرامش است برايش تعريف كنيد.

۲- قصه را متناسب با شرايط سني و رشد فكري كودك انتخاب كنيد تا استعداد تصوير سازي را در ذهن كودك بيدار كند و قوه تخيلل او را بر انگيزد و سبب پيشرفت و شكوفايي نبوغ او گردد.

۳- توجه كنيد كه ما به كودك فقط داستان نقل نمي كنيم بلكه فرهنگ - آداب و رسوم - ارزشها - باورها و بايدها و نبايدهاي موجود را نيز به او انتقال مي دهيم .

۴- به كودك اجازه بدهيد او نيز اگر قصه اي در ذهن اش دارد برايتان نقل كند و شما خوب گوش دهيد اين كار سبب مي شود كودك از حافظه اش به نحو احسن استفاده نمايد.

۵- نگارش و نويسندگي براي نبوغ خيلي مهم است سعي كنيد فرزندتان را عادت دهيد آنچه را كه در ذهن دارد به روي كاغذ در بياورد و يا به تصوير بكشد با اين كار به خيلي از  مسايل كه در ذهن اوست پي خواهيد برد.

۶- در هنگام قصه گفتن با كتابهاي مصور سعي كنيد به كلمات نيز اشاره اي داشته باشيد تا كودك تصوير ذهني از كلمات داشته باشد.

 ۷- سعي كنيد كتاب هايي را كه كودك دوست دارد را برايش بخريد و از هر فرصتي براي آموزش او خصوصآ قصه گفتن استفاده كنيد.

۸- بعد از قصه اگر كودك خسته نبود او را تشويق كنيد خلا صه اي از آن را براي شما باز گو كند اين كار قدرت يادگيري او را افزايش مي دهد .

مي توانيد با قصه گفتن به كودكتان اعتماد به نفس را در او تقويت كنيد.

http:/blogfa49789.com

 

 

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.
  • تگ های مجاز : <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگرافها به صورت اتوماتیک جدا سازی می شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی

سیستم امنیتی
این سیستم امنیتی برای دفع کامنت های اسپم است.
Image CAPTCHA
حروفی را که در تصویر می بینید را تایپ کنید.