ورود کاربر

جملات تربیتی

پاره اي نواقص طبيعي در هر طفل ولو هر قدر صاحب استعداد باشد موجود است

ناشناس

vaghti bacheha shoro mikonan kalamate bad az biron mishnavand chetor bayad barkhord kard ta faramosh kona

editor (غیر عضو)
پاسخ مشاور به موضوع کلمات بد

نسرين عزيز
از توجه شما به تعليم و تربيت فرزندتان بسيار خوشحاليم
كودكان از منابع متعددي مثل همسالان ،هنرپيشه هاي تلويزيون ، كارتون، يا ساير اعضاءخانواده ، مردم كوچه و بازارو غيره ،حرفهاي زشت و ناپسند را مي شنوند اما تكرار آن كلمات، به نتيجه و عواقب آن بستگي دارد . اگر پاداش به همراه داشته باشد ،تكرار مي شوند و اگر به خواسته و يا پاداش نرسند و يا مضرت ببينند، آن را ترك مي كنند.
1- معمولا كودكان با گفتن اين كلمات ناپسند، مورد توجه قرار مي گيرند و اين پاداشي براي آنان است . اگر والدين تا كنون به حرفهايشان توجه نمي كردند ، با گفتن كلمه زشت، بلافاصله حرفشان شنيده مي شود . گاه نيز حرف ناپسند، موجبات خنده همسالان و والدين و اعضاء فاميل را فراهم مي آورد كه همگي براي فرزند ما، پاداش دهنده است.
در اين صورت اگر مي خواهيم فرزندمان، اين كلمات را فراموش كند، بايد سعي نماييم با شنيدن اين حرفها توجه و عكس العملي نشان ندهيم گويي اصلا صداي او را نشنيده ايم ، به كار خود مشغول شويم به او پشت كنيم و يا از اطاق خارج شويم و توجهي نشان ندهيم.
2- طريقه ديگر آنكه ،گاه كودكان ياد مي گيرند كه براي بدست آوردن شي مورد نياز حتما از خشونت و ناسزا استفاده كنند . زيرا به تجربه در يافته اند كه بدين ترتيب به نياز و خواسته خود مي رسند لذا كلمات بد را وسيله اي مناسب مي يابند.
شما مي توانيد وقتي كودك كلمه زشتي را بر زبان مي آورد به فرزند خود بگوييد" آدمها نبايد چنين كلماتي بكار برند ،اين بي ادبي است " يا با صداي محكم بگوييد " اين نوع حرف زدن را دوست ندارم ما از كلمه …….استفاده نمي كنيم"
يا بگوييم درست است که اين کلمه را شنيده ای ولی افراد مودب مراقب هستند هر چه شنيده اند از دهانشان بيرون نيايد پس مراقب باش چون اين کلمه مورد قبول خانواده مانيست .
يا می توانيم وقتی کودک در حال گفتن کلمه ی زشتی است گوشهایمان را بگيريم و بگوييم : من دوست ندارم اين کلمه را بشنوم .
- شما مي توانيد به كودك ،كلمات بهترديگري ياد دهيد كه به جاي آن كلمات استفاده نمايدو هر گاه به جاي كلمات قبلي، از كلمات جديد قراردادي استفاده كرد او را تشويق كنيم }البته هميشه هم لازم نيست كلمات جديد با معنا باشد .مي توانيد از كلمات بي معنا و قرار دادي استفاده كنيد }

- در وفت مناسب در مورد معناي كلمات و اينكه برخي كلمات زشت هستند و اينكه چرا مردم به هم ناسزا مي گويند كوتاه در حد درك فرزندتان صحبت كتيد.
البته توجه داشته باشيد موثر بودن اين روشها دو شرط دارد :1- با يكي دو بار امتحان و نتيجه نگرفتن نا اميد نشويد .بايد تا رسيدن به نتيجه مطلوب ادامه دهيد در غير اين صورت رفتار گاهگاهي و غير مداوم ما مي تواند به تثبيت شدن و قوي تر شدن رفتار منجر شود .
2- بتوانيم تمام منابع پاداش دهنده ديگر را كنترل كنيم . مثلا اگر كودك در ميان همسالان خود از اين كلمات استفاده مي كند و يا اعضاء خانواده و فاميل يا معلم توجه نشان مي دهند ،مي تواند اثر روش ما را خنثي نمايد و يا ممكن است كودك بياموزد از آن گونه حرفها در منزل استفاده نكند زيرا در منزل به پاداش نمي رسد اما در مهد كودك به كار مي بردچون به نتيجه مورد نظر خود مي رسد .لذا در اين موارد لازم است با معلم مهد و ساير اعضاء خانواده در اين زمينه هماهنگي به عمل آيد و آنان نيز در جريان روش شما قرار گيرند و همكاري كنند
اميدوارم با به كار گيري روشهاي پيشنهادي بتوانيد در رفع مشكلتان موفق شويد . البته اگر سن كودك خود را برايمان مي نوشتيد امكان راهنمايي بهتري بود زيرا دانستن مرحله رشد كودك در انتخاب روشها كمك مي كند. فی المثل کودکی که تازه زبان باز کرده و در حال آزمايش کلماتی است که تازه شنيده و کاربرد آن را نميداند، بی توجهی به کلمه ی نادرست موثر تر خواهد بود . ولي کودکی که حدود دو تا سه سال دارد و کاربرد کلمات را از دقت بر لحن بزرگترها می فهمد بهتر است ابتدا نشنيده بگيريم اگر ديديم تکرار شد با گفتن کلمات هم خانواده و هم قافيه موضوع را به يک بازی طنز گونه تبديل کنيم تا کودک متوجه شود به اين طريق جلب توجه کسی را نميکند ولی گفتن کلمات بهتر و شبيه به کلمه گفته شده، ميتواند توجه والدين وديگران را جلب کند. اما اگر کودک بزرگتر از سه سال باشد و روشهای فوق در او اثری ندارد ، به صراحت به او ميگوييم در خانواده ما از اين کلمات استفاده نميشود .
همچنان مشتاقيم با ما در تماس باشيد مشاور سايت
 

ناشناس (غیر عضو)
سلام . من وقتی پاسخ مشاور

سلام . من وقتی پاسخ مشاور عزیز سایت راخواندم هم تعجب کردم و هم خیلی لذت بردم تعجب از اینکه چقدر دلسوزانه وقت گذاشته اند و لذت بردم از توصیه های مفیدشون که با وجود اینکه سن را نمی دانستند تمام جوانب را در نظر گرفته اند . به نظر من خیلی از کودکان اصلا معنی کلماتی که ما ناسزا می گوییم نمیدانند و چون اولین باری که گفته شده با عکس العمل خوبی از نظر خودشان روبه رو شده برایشان جذابیت داشته که مجددا تکرار کنند و در اثر تکرار به صورت عادت در آمده .باید موضوع را جدی بگیرید و در پی رفع این مسئله البته با قاطعیت و مهربانی و گاهی با نادیده گرفتن برآیید .

مادر بزرگ

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.
  • تگ های مجاز : <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگرافها به صورت اتوماتیک جدا سازی می شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی

سیستم امنیتی
این سیستم امنیتی برای دفع کامنت های اسپم است.
Image CAPTCHA
حروفی را که در تصویر می بینید را تایپ کنید.