ورود کاربر

جملات تربیتی

آنكه انديشه اي بهتر دارد و رفتاري برتر ،به گفتار و كردار هماهنگ با شريعت و قانون عمل مي كند .

به بهانه روز جهانی کودک- تعلیم و تربیت همه جانبه

 
 
تربيت و تعليم همه جانبه  
            نویسنده: آرام   
« انتظام و روش صحيح به هر نوع جسماني، اخلاقي و يا عقلاني في‌الحقيقه لازم و ضروري است و هيچ تربيتي را نمي توان كامل و مفيد تلقي نمود مگر آنكه اين اصل اساسي در آن مُرعي گردد.»1
 
مادر و پدر بودن پيچيده‌ترين مسئوليت و فعاليت در جهان است. زيرا كودكان با دستورالعمل تربيتي به دنيا نمي‌آيند. 2
اگرچه اولين مربي و مسئول تربيت كودكان والدين هستند، عموماً والدين قبل و حتي پس از تولد در كودك آگاهي لازم را جهت تربيت و تعليم كودكان كسب نمي‌كنند.
« مادران اول مربي اطفالند، هر كودك در بدو طفوليت مانند شاخه تر و تازه است. در تحت تربيت مادر و پدر به هر قسم كه خواهند تربيت نمايند.» 3
امروزه والدين نسبت به روند رشد جسماني و ظاهري كودك و مراجعه به پزشك تا يك سالگي بسيار حساس هستند. امّا متأسفانه از توجه به ابعاد ديگر وجود كودك و پرورش همه قوا و توانايي‌هاي آنان غفلت مي‌ورزند. جنبه‌هاي ذهني، عاطفي، اجتماعي، اخلاقي و همچنين پرورش حواس و مهارتهاي حركتي، رشد و توسعه زبان و توسيع دائره لغات، پرورش خلاقيت و درك زيبايي شناسي و فراگيري خودياري همگي جنبه‌هاي مهم پرورش كودك هستند.
اگرچه براي رشد و پروش هر يك از جنبه‌هاي ذكر شده برنامه و فعاليت‌هاي خاصی بايد پيش‌بيني شوداما تأثير پرورش يك جنبه در ابعاد ديگر مانند حلقه‌هاي متداخل حائز اهميت است.
براي مثال ، پرورش حواس در رشد شناختي و زباني كودك مؤثر واقع مي‌شود.
به همين دليل است كه رشدو پرورش هماهنگ و پيوسته همه جنبه‌هاي وجودي كودك است. موضوعي بسيار مهم آن است كه اين رشد و پرورش بايد ناظر به هدفي متعالي و مناسب با هويت و مقام انسان باشد.
هدف متعالي از رشد و پرورش يك كودك چيست؟
اينكه كودك انسان با استعدادها و قواي بالقوه‌اي پا به جهان مي‌گذارد يك اصل اساسي و غير قابل انكار است.
« انسان را به مثابه معدن كه داراي احجار كريمه است، مشاهده نما به تربيت جواهر آن به عرصة شهود آيد و عالم انساني از آن منتفع گردد.» 4
خصوصيات طبيعي يك كودك بسته به اينكه در سالهاي اوليه زندگي چگونه با او رفتار مي‌شود، در مسيرهاي صحيح و يا غلط، رشد و توسعه مي‌يابد.
بنابراين مي توان گفت هدف متعالي از تربيت و تعليم كودكان شكوفايي قوا و استعدادهاي نهفته آنان است، به طوري كه منجر به عزت نفس و اخذ تصميمات مسئولانه و اخلاقي شود.
كودك بايد در هر مرحله از زندگي خود را موجودي نفيس، عزيز، منحصر به فرد بداند. موجودي كه قادر است خوب را از بد تشخيص دهد و انتخاب كند، انتخابي اخلاقي و مسئولانه.
« .... به جان و دل بكوش كه نورسيدگان در منتهاي حالات انسانيه تربيت شوند ...»5
                                                                      
« ... بايد اطفال را تشويق و تحريص بر فضايل عالم انساني كرد تا از صغر سن بلندهمت و پاكدامن و خوش سلوك و طيّب و طاهر تربيت شوند و در امور عزم شديد و نيّت قوي حاصل نمايند. از هزل در كنار باشند و در هر مقصد عزم صميمي داشته باشند تا در هر موردي ثبات و استقامت كنند.»6
 
منابع
1-    مجموعة آثار بهائي دربارة تربيت ص 102
2-   (راهنماي فضايل)
3-   مجموعه آثار بهايي دربارة تربيت ص 66
4-    مجموعة آثار دربارة تربيت بهائي ص 9
5-   مجموعه آثار بهايي دربارة تربيت ص 48
6-مجموعه آثار بهايي دربارة تربيت ص 65
  

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.
  • تگ های مجاز : <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگرافها به صورت اتوماتیک جدا سازی می شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی

سیستم امنیتی
این سیستم امنیتی برای دفع کامنت های اسپم است.
Image CAPTCHA
حروفی را که در تصویر می بینید را تایپ کنید.