ورود کاربر

جملات تربیتی

مسئله ايتام بسيار اهميت دارد .ايتام را بايد نهايت نوازش نمود و پرورش داد و تعليم كرد و تربيت نمود.

نقش پدر در تربیت

نقش پدر در تربيت كودك بعد از مادر، پدر در رشد و تربيت كودك نقشي مهم و ارزنده دارد. برخلاف آنچه بعضي از پدران مي‌پندارند تربيت كودك تنها وظيفه مادر نيست بلكه وظيفه پدر و مادر هر دو است. بيان حضرت عبدالبهاء. مبني بر «اول مربّي طفل بودن مادر» بدان معني نيست كه پدر در اين زمينه وظيفه‌اي ندارد، بلكه بالعكس در آثار دیگرشان تصریح می فرمایند که پدر و مادر هر دو مسئول تربيت فرزندان خود هستند. ازجمله مي‌فرمايند: «بر پدر و مادر فرض عين است كه دختر و پسر را به نهايت همّت تعليم و تربيت نمايند...»

و همچنین می فرمایند : « هر كودك در بدو طفوليت مانند شاخة تر و تازه است و در تحت تربيت مادر و پدر بهرقسم كه خواهند تربيت نمايند.....» مجموعه نصوص تربيتي ص6 مفهوم اصلي اين است كه پسران و دختران، هر دو بايد از تعليم و تربيت برخوردار گردند بر مادر و پدر فرض است كه آنان را تحت تعليم و تربيت قرار دهند. اگر به دلائلي آنها نتوانند از عهدة اين وظيفه ی حتميه برآيند جامعه بايد در اين خصوص اقدام كند و وسائل لازم را در جهت پرورش اطفال فراهم آورد. به عقيدة «اريك فروم» همانگونه كه مادر مظهر دنياي طبيعي كودك است پدر مظهر دنياي فكري اوست و او را به عالم نظم و قاعده و حقيقت سير مي‌دهد. ارتباط عاطفي كودك با پدر معمولاً از يك سالگي به بعد تدريجاً محكم مي‌شود و در پنج سالگي به حدّ اعلاي خود مي‌رسد. نياز كودك به حمايت پدر بسيار قوي است او پيوسته پدر خود را تواناترين، شايسته‌ترين و لايق‌ترين فرد مي‌داند و پدر در نظر وي حامي و پشتيبان خانواده، نمادي از نيرو و فعاليت جلوه مي‌نمايد. و از اين روي رفتار و اعمالش را تقليد مي‌كند.

نقش پدر در تربیت فرزند

نوشته شده توسط آذر در آثار تربیتی بهایی آمده است که:"آباء باید در اتقان دین ابناء جهد بلیغ نمایند." می دانیم که اولین الگوی تربیت برای کودکان والدین هستند. کودکان آنچه مادروپدر انجام می دهند راخوب و مجاز می دانند.اخلاق برای کودک این است که آنچه پدر و مادر می کنند صحیح است. در واقع درسالهای اولیه پدر ومادر منبع ومنشاء قدرت هستند. وبه عبارتی خدای کودک زیرا توانا بخشنده ومهربان هستند. علی الخصوص پدر که از نظر ظاهری نیز دارای قدرت است برای کودک بزرگترین حامی وپناه است .کودک توانایی درک انتزاعی برای مفهوم خدا را ندارد لذاقدرتی بالاتر از پدر رانمیتواند تصور کند.به تدریج که کودک بزرگتر میشودبا دقت بیشتری رفتار والدین رامشاهده وبررسی میکند.وقتی کودک مینگرد پدرکه از نظر او قدرتمندترین است دست دعا برمیداردو از دیگری که خدا می نامندش طلب کمک میکند سر به سجده مینهد و اظهار عبودیت میکنددرمی یابدکه قدرتی مافوق وجود داردکه حتی پدرش نیزبه او سر تعظیم فرو می آورد مفهوم خدابرایش بوجود میآیدودر اینجاست که انتقال قدرت از پدر به خدا در ذهن کودک ایجاد میشود.بنابراین پایبندی پدران به اجرای تعالیم و احکام دینی نقش مهمی در تدین کودک دارد.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.
  • تگ های مجاز : <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگرافها به صورت اتوماتیک جدا سازی می شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی

سیستم امنیتی
این سیستم امنیتی برای دفع کامنت های اسپم است.
Image CAPTCHA
حروفی را که در تصویر می بینید را تایپ کنید.