ورود کاربر

جملات تربیتی

مسئله ايتام بسيار اهميت دارد .ايتام را بايد نهايت نوازش نمود و پرورش داد و تعليم كرد و تربيت نمود.

راه صلح

 

عالم انسانی سرانجام آن دوره از تسلط اندیشه ی جنگ مداری را پشت سر گذاشته و سالهاست که "صلح" جای خود را در برنامه ریزی های فکری و تصمیم گیری های اساسی باز کرده است. گرچه هنوز انسان در انتخاب راه صحیحی برای رسیدن به صلح سردرگم است ولی نشانه های تلاش برای یافتن آن را باید ارج نهاد. چرا که هنوز هم در چنگال آن دسته از نظامهای فکری که زورگوئی و تجاوز را در خمیره ی طبیعت بشری می دانند گرفتاریم. می توان گفت که نوعی تضاد فکری مردم جهان را در برگرفته است. از طرفی خواهان صلحند و از طرفی چون انسان را ذاتا خودپرست و متعدی می دانند صلح را محال می شمرند.

قویا می توان گفت که این طرزفکر درواقع نمایش نادرستی است از روح بشری. چرا که فطرت بشر موافق قوای سازنده است نه جنگ و ستیز. لطیفه ی روح که در نهاد انسان نهفته است  به مدد ظهور پی در پی ادیان سبب بیدار شدن قوای مکنونه و بروز استعدادهای موجود در ذات انسان شده است که در سیر طبیعی خود انسان را به آرامش و صلح و محبت و همزیستی مسالمت آمیز تشویق  و ترغیب می نماید. در حالیکه همزمان گروهی از انسانها خودخواهانه تفاسیر غلط و ضد نقیضی از کلام الهی را بر مردم تحمیل کرده اند و همانها هستند که با دامن زدن به آتش نزاعها مسئولیت سنگین این سرگردانی ها و آشفتگی ها را تا ابد بر دوش خود حمل خواهند کرد.

علاوه برآن انسانهایی که با تمسک به مرامهای غیردینی ادعای اصلاح جهان را داشتند و تمام همت خود را بر محو تأثیر انکار ناپذیر کلام الهی بر دل و جان مردمان گماشتند ، اینک باید پاسخگوی مردم دنیا باشند.

آیا بشرهمچنان در غفلت و سرگردانی خویش مداومت میورزد؟ آیا همچنان به مفاهیم کهنه و مندرس و خیالبافی های غیرمنطقی تمسک می جوید؟ آیا رهبران بشر حاضرند قدم همت پیش نهند و با عزمی راسخ و مشورت با یکدیگر به حل مشکلات پردازند؟

البته نمی توان منکر تلاشهای ارزنده ای شد که در چند سال اخیر برای هموار ساختن مسیر رسیدن به صلح جهانی شاهد آنها بوده ایم. تشکیل اتحادیه ها و جوامع و بازارهای مشترک و شوراهای اقتصادی و سازمانها از جمله این تلاشهاست. اعلامیه بین المللی حقوق بشر، میثاق منع کشتار دسته جمعی و مجازات آن و سایر اقداماتی که برای رفع تبعیضات نژادی و جنسی و مذهبی مبذول گشته، رعایت حقوق کودک، منع استعمال شکنجه، و بطور کلی تمام این اقدامات اگر از روی شهامت و شجاعت اجرا گردند و توسعه پذیرند سبب خواهد شد که بزودی شاهد آن روزی باشیم که کابوس جنگ دیگرنتواند بر روابط بین انسانها سایه افکند.

هنوز در جامعه متمدن امروز سدهای محکمی در راه صلح وجود دارند که امید است به همت همه انسانها برداشته شوند. از جمله نژاد پرستی ، اختلاف فاحش میان فقیر و غنی، مبالغه و افراط در تمسک به اصول ملیت جدا از حس وطن پرستی سالم و مشروع، اختلافات دینی،  عدم آزادی زنان در بسیاری از ممالک جهان و عدم تعلیم و تربیت همگانی.

گرچه در تحقق این آرزوی بزرگ روسای حکومت های جهان مسئولیت سنگینی دارند ولی باید قبول کنیم که جوهر صلح و آرامش چکیده ی یک امر درونی است که با مفاهیم روحانی و معتقدات معنوی تقویت می گردد. این صلح فقط بر اساس محکم باور به وحدت عالم انسانی میتواند استوار گردد. اذعان به این حقیقت که نوع انسان یکی است هر چند که در جنبه های ثانوی تفاوت های بیشمار داشته باشد، مستلزم ترک تمام انواع تعصبات است. اصل وحدت عالم انسانی را باید در سطح جهانی اعلان نمود و در مدارس تعلیم داد. نهال وجود انسان باید با آب صلح آبیاری شود تا اعتقاد به آن جزء لاینفک عالم انسانی گردد. همه ما باید دست به دست هم دهیم  و به خود و دیگران  یادآور شویم که می شود این گونه هم اندیشید:

" ... فکر جنگ را با فکر قویتر صلح مقاومت کنید. فکر نفرت را با فکر قوی تر عشق مقابله نمایید...."

 

نوشته: پگاه - برگرفته از مطالب مندرج در "بیانیه وعده صلح جهانی" 1985

از نویسنده این مقاله ( پگاه

از نویسنده این مقاله ( پگاه عزیز )به خاطر قلم توانایش و اندیشه والایش سپاسگزارم .بسیار آموختم . لذت بردم.

بسیار عالی و با احساس نوشته

بسیار عالی و با احساس نوشته شده بود. متشکرم

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.
  • تگ های مجاز : <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگرافها به صورت اتوماتیک جدا سازی می شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی

سیستم امنیتی
این سیستم امنیتی برای دفع کامنت های اسپم است.
Image CAPTCHA
حروفی را که در تصویر می بینید را تایپ کنید.