ورود کاربر

جملات تربیتی

پاره اي نواقص طبيعي در هر طفل ولو هر قدر صاحب استعداد باشد موجود است

سه تا چهار سالگی


1- از پله‌ها (هر پله با يك قدم) پائين مي‌رود
2- در سطح كودكستان در بازيها همكاري نشان مي‌دهد
3- تكمه كت يا لباس خود را مي‌اندازد
4- در كارهاي كوچك خانه كمك مي‌كند
5- براي ديگران نمايش مي‌دهد (رقصيدن ، آواز)
6- بدون كمك ديگران دستهاي خود را مي‌شويد

فعالیت های شناختی :

كودكان آرام، آرام به این تشخیص می‌رسند كه دیگران هم، همانند آن‌ها، دارای احساساتی هستند.
كودكان را به گفت‌و‌گو درباره‌ی این‌كه اگر اتفاق مشابهی برای آن‌ها بیفتد چه احساسی پیدا می‌كنند، تشویق كنید، كتاب‌هایی فراهم آورید كه بیانگر احساسات گوناگون باشند.
كودكان از بازی كردن با یكدیگر لذت می‌برند و نسبت به هم دلبستگی عمیق احساس می‌كنند.
برای رشد مهارت‌های اجتماعی زمینه‌ی مناسب فراهم آورید تا كودكان مشاركت، رعایت نوبت و بازی‌های دسته‌جمعی را تجربه كنند.
كودكان آرام، آرام از مشاركت در فعالیت‌های گروهی و بازی‌های دسته‌جمعی لذت می‌برند.
پس از خواندن یك كتاب، كودكان را در فعالیت‌های دسته‌جمعی مشاركت دهید و برای آن‌ها هم فرصت رهبری و هم‌مجال پیروی را فراهم آورید.
كودكان آرام، آرام با مشاهده‌ی حالت چهره‌ها احساس‌های دیگران را تشخیص می‌دهند.

كودكان را با گفت‌و‌گو درباره‌ی احساس‌هایی كه همراه با حالت چهره‌ها در كتاب‌ها مطرح می‌شوند، به حساس شدن نسبت به احساس‌های خود و دیگران تشویق كنید

رفتار کودک:

کودک سه ساله
این سن برای مادر و فرزند دوره آرام و رضایت بخشی است. کودک از کلمه «ما» بسیار استفاده می‌کند. اغلب وجود مادر را بر خود ترجیح می‌دهد. کودک در ابتدای مرحله 5/2 سالگی روی کلمه «من» و احتیاجات شخصی خودش متمرکز است، بعد روی کلمه «شما» و تقاضای او بر «شما» تکیه دارد و بالاخره به مرحله دوستانه و مشترک می‌رسد. او در جهت متضاد گم نمی‌شود و سعی ندارد که هر دو جهت را انتخاب کند بلکه یک جهت را انتخاب کرده و روی آن می‌ایستد. گاهی والدین می‌توانند با فرزند سه ساله ی خود چانه نزنند. او را متقاعد کرده و به امید پاداش به انجام کاری مجبور سازند.

در سه سالگی قدرت بکارگیری کلمات به نحو قابل ملاحظه ای افزایش می‌یابد. او می‌تواند در جواب سخن سایرین حرف بزند. میل فراوان دارد در اموری که جنبه امر و بهره در آینده دارد، شرکت کند. کودک سه ساله گاهی که با دلیل و منطق صحبت می‌کنید، بخوبی گوش می‌دهد، و حتی گاهی اوقات ممکن است اگر دلیل خوبی برایش بیاورید. کارهایی را که انجامش را دوست ندارد، به راحتی انجام دهد. تقاضای او از بزرگترها خیلی کمتر از سابق و کنار آمدن با او آسانتر است.
کودک سه و نیم ساله
در این سن کودک دوست دارد، در خیال خود ، از والدین دوست خیالی بسازد و با آنها در خیال بازی کند، به آنها غذا بدهد و دست و صورتشان را بشوید و خشک کند، به نوازششان بپردازد. وقتی والدین در کنار او آرام نشسته‌اند و بدون توجه ، به دنبال کار خود می‌روند، داد کودک بلند می‌شود و گریه را سر می‌دهد و می‌گوید: «مادر چرا رفتی؟ من که با تو کاری نداشتم من به تو غذا می‌دادم. تو با رفتنت بازی مرا خراب کردی.»

والدین فکر می‌کنند که وضع روحی کودکشان متزلزل و مضطرب است، در صورتی چنین نیست، والدین باید بدانند معمولا کودکان در این سن با دوستان خیالی خود ، مدتها بازی می‌کنند و هر کدام نوعی دوست خیالی دارند. این مرحله ، مرحله طبیعی رشد است و از خصوصیاتش اینگونه بازی هاست هیچگاه نباید باعث نگرانی والدین شود و احتیاج به درمان ندارد. و خود به خود بر اثر رشد و بطور طبیعی اصلاح خواهد شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.;

لزوم یک چهارچوب مناسب