ورود کاربر

جملات تربیتی

درخت نيكو ميوه نيكو مي آورد و درخت بد ميوه بد.

نقش پدر در تربیت

نقش پدر در تربيت كودك بعد از مادر، پدر در رشد و تربيت كودك نقشي مهم و ارزنده دارد. برخلاف آنچه بعضي از پدران مي‌پندارند تربيت كودك تنها وظيفه مادر نيست بلكه وظيفه پدر و مادر هر دو است. بيان حضرت عبدالبهاء. مبني بر «اول مربّي طفل بودن مادر» بدان معني نيست كه پدر در اين زمينه وظيفه‌اي ندارد، بلكه بالعكس در آثار دیگرشان تصریح می فرمایند که پدر و مادر هر دو مسئول تربيت فرزندان خود هستند. ازجمله مي‌فرمايند: «بر پدر و مادر فرض عين است كه دختر و پسر را به نهايت همّت تعليم و تربيت نمايند...»

و همچنین می فرمایند : « هر كودك در بدو طفوليت مانند شاخة تر و تازه است و در تحت تربيت مادر و پدر بهرقسم كه خواهند تربيت نمايند.....» مجموعه نصوص تربيتي ص6 مفهوم اصلي اين است كه پسران و دختران، هر دو بايد از تعليم و تربيت برخوردار گردند بر مادر و پدر فرض است كه آنان را تحت تعليم و تربيت قرار دهند. اگر به دلائلي آنها نتوانند از عهدة اين وظيفه ی حتميه برآيند جامعه بايد در اين خصوص اقدام كند و وسائل لازم را در جهت پرورش اطفال فراهم آورد. به عقيدة «اريك فروم» همانگونه كه مادر مظهر دنياي طبيعي كودك است پدر مظهر دنياي فكري اوست و او را به عالم نظم و قاعده و حقيقت سير مي‌دهد. ارتباط عاطفي كودك با پدر معمولاً از يك سالگي به بعد تدريجاً محكم مي‌شود و در پنج سالگي به حدّ اعلاي خود مي‌رسد. نياز كودك به حمايت پدر بسيار قوي است او پيوسته پدر خود را تواناترين، شايسته‌ترين و لايق‌ترين فرد مي‌داند و پدر در نظر وي حامي و پشتيبان خانواده، نمادي از نيرو و فعاليت جلوه مي‌نمايد. و از اين روي رفتار و اعمالش را تقليد مي‌كند.

نقش مردان در زندگی کودکان ( قسمت اول )

مردان و تغيير نقش‌ها

 

در 20 سال اخير تلاش‌هايي صورت گرفته است تا مردان به خصوص در مناطق كشورهاي شمالي از تأثيرشان بر روي پيشرفت زندگي فرزندانشان آگاه شوند. بي‌شك زنان در اين امر محرك‌هاي مؤثري هستند و موضوع ديگر اينكه مردان نيز دريافتند در اين تجربه مهم ناديده گرفته شده‌اند و تمايل دارند تا نقش‌هاي خود را به نحو مؤثري تغيير بدهند. اما آنها پيام‌هاي گيج كننده‌اي دربارة حقوق و وظايفشان دريافت مي‌كنند. مرداني كه مراقب كودكان هستند، قهرمان تلقي مي‌شوند.

 

نقش مردان در زندگی کودکان ( قسمت دوم ) :

مردان در نقش رهبران جامعه
نقش ديگر مردان، نقش رهبري جامعه است. آنان در پست‌هايي از قبيل شهردا، نمايندگي شوراي شهر و غيره ... سياست‌هاي يك جامعه را تعيين مي‌كنند و اقداماتشان كودكان را مستقيماً تحت تأثير دارد. بنابراين آموزش رهبران جامعه دربارة ارزش و اهميت سال‌هاي اولية كودكي مي تواند سيار مفيد باشد. به مثال زير از كشور هندوستان توجه كنيد:
در كشور هندوستان انجمني با نام انجمن خود اشتغالي زنان فعال است. اين انجمن در بخش كارهاي غير رسمي زنان از قبيل زباله جمع كني، وجين كردن، رفتگري، دست‌فروشي و غيره فعاليت مي كند. انجمن به اين دسته از زنان كمك مي كند تا دربارة شغلشان شناخت پيدا كنند. يكي از گروه‌هاي حمايت توسط اين انجمن كارگران صنعت تنباكو هستند. اين زنان در تمام مراحل توليد تنباكو شركت دارند. آنها تنباكو مي‌كارند، مراقب رشدشان هستند، محصولات را جمع‌آوري مي كنند و در پايان برگ‌هاي آن را جدا مي‌كنند. بر طبق قانون كساني كه كارخانه‌هاي تنباكو را اداره مي كنند، مسؤول فراهم آوردن شرايط مراقبت از كودكان كارگران هستند، اگرچه آنها اين مسؤوليت را نمي‌پذيرند.

 

نقش مردان در زندگی کودکان ( قسمت سوم )

مردان در نقش سياستمداران
امروزه مردان در پيشرفت سياست‌هاي ملي نقش‌هاي كليدي دارند. اغلب سياست‌مداران مردند و تصميمات آنها نتيجه تجارب شخصي، اوضاع سياسي، تأثيرات طرفدارانشان و راهبردهايي است كه سبب حفظ قدرت و توانايي‌شان مي‌شود. امروزه دسترسي ابتكارات و ابداعات و تفكر نو با اهميت دادن به آموزش‌هاي اساسي و اوليه امكان‌پذير است. بنابراين سياستمداران سراسر جهان گردهم آمده‌اند تا حمايت‌هاي كشور خود را براي آموزش‌هاي اساسي و زيربنايي شناسايي كنند. آنان براي اين كار فهم و درك اهميت سال‌هاي اوليه تولد كودك را اساس كار خود قرار دادند و به دنبال اين روند پس از تهيه و تنظيم سرمايه براي حمايت از آموزش‌هاي اساسي، سياست‌هاي آموزشي بررسي شد. در تعدادي از كشورها، سازمان‌هاي جهاني (يونيسف، يونسكو، بانك جهاني و ...) در جهت افزايش تعهد ملي نسبت به برنامه‌هاي مراقبت براي رشد و تكامل كودكان خردسال فعاليت‌هاي خود را آغاز كرده‌اند.

نقش پدر در تربیت و رشد کودک (قسمت اول )

كاربران عزيز و گرامي

از اين پس طي مجموعه اي از مقالات،  به موضوع نقش پدر در تربيت و رشد كودك مي پردازيم . اولين قسمت از اين مجموعه تقديم مي گردد.

 

 

 


به مناسبت روزپدر

 

 

پدر من به تو احتياج دارم

نگارش : شبستان

 

«بر پدر و مادر فرض عين است كه دختر و پسر را به نهايت همّت تعليم و تربيت نمايند...»

« هر كودك در بدو طفوليت مانند شاخة تر و تازه است و در تحت تربيت مادر و پدر بهرقسم كه خواهند تربيت نمايند.....»                             مجموعه نصوص تربيتي ص6

- نياز كودك به حمايت پدر بسيار قوي است او پيوسته پدر خود را تواناترين، شايسته‌ترين و لايق‌ترين فرد انسان مي‌داند و پدر در نظر وي حامي و پشتيبان خانواده، نمادي از نيرو و فعاليت جلوه مي‌نمايد. و از اين روي رفتار و اعمالش را تقليد مي‌كند.

بسياري از مردان و حتي همسران آنان از نقش پدر خانواده و اهميت آن در رابطه با تربيت فرزندان، اطلاعات كمي دارند. برخي از آنان حتي ممكن است بر اين باور باشند كه تربيت در قلمرو وظايف زنان بوده و بخصوص در سالهاي اوليه رشد فرزند ،نقش خود را تنها در تامين احتياجات مادي فرزندان دانسته و خود را معاف از مسئوليتهاي ديگر بدانند . در حالي که

 

مکالمه بین یک شوهر و یک روانشناس

مکالمه بین یک شوهر و یک روانشناس

روانشناس: آقای بندی، برای امرار معاش چه میکنید؟

مهمترین کار پدران

مهمترين کاري که يک پدر مي تواند براي فرزندانش انجام دهد اين است که عاشق مادرشان باشد.....


چون بچه ها با لبخند مادر ميخندند وبا گريه اش ميگريند


"تئودور هِسبورگ