ورود کاربر

جملات تربیتی

من امتياز مادي براي شما آرزو ننمايم ،امتياز مادي ،امتياز علمي،تجاري و صنعتي نخواهم .براي شما امتياز روحاني خواهم .يعني شما بايد از نظر اخلاقي برجسته و ممتاز باشيد

کودک استثنائی کیست؟

کودکان استثنایی گروهی از کودکان هستند که از نظر رفتاری ، هوشی ، بدنی ، روانی و یا سایر خصوصیات رشدی از حد کودکان عادی بالاتر یا پایین ترند . این افراد احتیاج کامل به برنامه های خاص آموزش و پرورش دارند تا با استفاده از این فرصت به حداکثر توان خویش برسند و کلیه استعدادهای بالقوه آنها به صورت بالفعل درآید . کودکان استثنایی شامل گروههای بسیاری هستند که در ذیل برای نمونه به شش گروه آنها اشاره می کنیم :
1- تیزهوشان ( سرآمدها )
2- عقب ماندگان ذهنی
3 – ناشنوایان و نیمه شنوایان
4 – نابینایان و نیمه بینایان
5- معلولین جسمی
6 – کودکان دارای اختلالات رفتاری(ناسازگار)
در ضمن تعدادی از کودکان به آموزشهای ویژه نیاز دارند مثل عقب ماندگان تحصیلی ، کودکان دارای اختلالات یادگیری ، کودکان چند معلولیتی که دراری دو یا چند معلولیت می باشند و کودکان مرزی

دیدگاه دیانت بهائی در باره ی معلولیت


اثر پاول بوت
براي نوشتن این مقالة من واجد شرايط هستم زیرا:
1- بهائي هستم.
2- آنطور كه اكثر مردم تلقّي مي‌كنند، به علّت ابتلا به فلج اطفال، معلول (سوار بر صندلي چرخ‌دار) هستم.

 

پيمان جهاني حقوق كودك و كودك ويژه

كودكان معلول بخشي از پيكره كودكان جامعه هستند. رعايت حال اين كودكان و كوشش در راه احقاق حقوق آنان تا آنجا كه بيش‌ترين ميزان از آموزش و پيشرفت را كسب كنند، از وظايف جامعه است.
در حال حاضر در دنيا پيمان جهاني حقوق كودك، الگوي جامع و مناسبي براي حقوق كودكان محسوب مي‌شود و با توجه به اين كه جمهوري اسلامي ايران در اسفند 1372 به اين پيمان پيوسته، لازم است براي اجراي كامل مفاد آن به موارد زير توجه شود:
الف) در صورتي كه در قوانين داخلي تضاد و يا تقابلي با مواد پيمان‌نامه موجود است در جهت تغيير و اصلاح آن، اقدامات لازم ايجاد گيرد.
ب) براي اجراي كامل قوانين موجود به طريقي صادقانه و مسئولانه اقدام شود. طبيعي است هرگز دولت‌ها به تنهايي، بدون پشتوانه مردمي مخصوصاً در جهت احقاق حقوقي كودكان نمي‌توانند موفق شوند، لذا به منظور ايجاد تحولات بنيادي در نگرش جامعه مردم و مسئولين به كودكان معلول بايد در زمينه‌هاي فرهنگي و اجتماعي اقدامات خاص انجام شود.

خانواده و کودک ویژه



يكي از عمده‌ترين دلايل حضور نداشتن كودكان ويژه در عرصه فعاليت هاي اجتماعي خانواده‌هاي اين كودكان هستند. بدان معني كه غالب آنها بنا به علت‌هايي كه در گفت‌و‌شنودهاي زير مي‌خوانيد مشكل كودكانشان را نپذيرفته‌اند و لذا آنها را به ميان اجتماع نمي‌آورند و اين موضوع خود سبب عقب‌ماندگي چندين برابر يك نارسايي در اين كودكان است. سخن را در اينجا كوتاه مي‌كنيم تا تحليل بيشتر را در لا‌به‌لاي گفتارهاي اين عزيزان دريابيد.

پرسش 1: كودك شما داراي چه ناتواني است؟




والد 1 : کودکم دیر آموز است و این مسئله با افزایش سن او بیشتر می شود.

والد2: در بدو تولد داراي مشكل ناشنوايي بود ولي در حال حاضر مشكل كم‌شنوايي دارد. گذراندن دوره پيش‌دبستاني در مدرسه باغچه‌بان به حل مشكل او تا حدود زيادي كمك كرده است.

به مناسبت 12 آذر روز جها نی معلولین

چند توصیه برای والدینی که کودکان آسمانی دارند

بازی برای کودکان دارای معلولیت