ورود کاربر

جملات تربیتی

انسان طلسم اعظم است ولكن عدم تربيت او را از آنچه با اوست محروم نموده

تربیت انسانی

تربيت انساني شامل آموزش علوم و فنون و كشفيات و ترقيات مدني، صنعتي و علمي مي‌باشد. از نظر ديانت بهائي اين قسمت به دو بخش تقسيم مي‌گردد. بخش اوّل مربوط است به آموزشهاي لازم نظير خواندن و نوشتن، شغل يا صنعت مورد علاقه‌ي فرد و تسلط به هنرهائي كه زندگي در دنياي كنوني را آسان و پرمعنا مي‌سازد. این نوع تربيت، امری عمومي و اجباريست. اگر والدين از نظر مالي قادر به تأمين آن نشوند، محافل روحاني بهائي موظف خواهند بود كه اين كمبود را جبران سازند. بخش دوّم، آموزش علوم و فنون اختصاصي و پيشرفته است كه اختياريست. البته در آثار بهائي ، عموم ، به يادگيري آنها در حدّ كمال بسيار تشويق و تحريص شده اند. از اينرو افراد و خانواده‌هاي بهائي و همچنين تشكيلات اين ديانت علاقه عجيبي به مهيّا كردن شرايط پيشرفت و تكامل دختران و پسران در امر علم و دانش دارند. تا جائي كه می بینیم همواره در حد امکان در این زمینه به هموطنان خود خدمت كرده اند. بارز ترین نمونه های آن را در تاريخ تأسیس اولین مدارس پسرانه و دخترانه‌ي ايران مي‌توان ديد که در جاي خود به آن اشاره خواهيم كرد. نکته دیگر آنکه، مطالب يادگيري بايد در سراسر عالم يكسان باشد و دختران و پسران از آن سهم يكساني ببرند تا حصول وحدت فكر در بين جهانيان آسان گردد. تمام همّ و سعي انسان در تربيت بايد متوجّه خدمت به همه‌ي مردم جهان باشد زيرا كه خداوند، خداي همه‌ي انسانها است. ملتهاي مختلف جهان ، مانند فرزندان يك خانواده‌ي بزرگ هستند كه بايد در نهايت دوستي و ياري با هم زندگي كنند. آزادي عقيده و وجدان و احساس، اساس كار تربيت انساني است. یکی از مشکلات دنیای امروز این است که اقتصاد و سياست نحوه و محتواي يادگيري را تعيين مي‌كند. بدین معنی که روابط بيش از ضوابط ، تعيين كننده‌ي پيشرفتهاي فردي هستند. در دنياي بهائي، اين انسان و نيازهاي موجّه اوست كه جهت دهنده مي‌شود. البته تفاوتهاي فردي از اهميّت بسياري برخوردار هستند و هر فرد فعّال و مستعدي ميدان باز و وسيعي را در مقابل خود مي‌يابد تا بتواند آنچه را در او نهفته است ظاهر سازد. در دنیای امروز تکنولوژی به کمک این اندیشه آمده است و می بینیم که ارزشمندترین ثروتهای دنیا یعنی « دانش و معلومات » دیگر متعلق به گروه اندکی از انسانها نیست بلکه به رایگان در اختیار فرزندان این کره ی خاکی قرار گرفته است. برگرفته شده از: «آزادي حقيقي» ، دكتر نادر سعيدي، پيام بهائي شماره 167-166، 1993

خلاقیت



نظامهای خانوادگی،نظام های آموزشی،نظامهای اجتماعی آن چنان در عقیم گذاشتن خلاقیت اعضای خود موفق هستند که وقتی به سن بزرگسالی می رسیم باور نداریم که ما نیز می توانیم خلاق ونوآور باشیم ودر مقابل می اندیشیم که خلاقیت ونوآوری خاص عده ای از هنرمندان،موسیقیدانان ومخترعان است.باید دانست که این نوع نتیجه گیری نادرست است. ولی اگر ما به آن اعتقاد داشته باشیم، در عمل صحت پیدا می کند.هر فردی که کاری را انجام میدهد،میتواند خلاقیت ونوآوری نیز داشته باشد.حتی انجام یک کار ساده مثل جارو کردن کف اطاق را میتوان با فکر کردن در مورد اینکه چگونه میتوان اثر بخش تر وسریع تر به انجام رساند، با خلاقیت بیشتری انجام داد.
راجرزذکر میکند که آدمي ذاتا خلاق متولد ميشود با اين حال خلاقيت در مراحل ابتدايي زندگي تكامل يافته نيست و به همين دليل نياز به توجه و هدايت و تربيت است.
خلاقیت به نوعی خارچ از چارچوب فکر کردن است.اینکه بیاموزیم  تنها يك راه درست برای انجام كارها وجود ندارد،راه حلها بی نهایت هستند حتی اگر خنده دار یا جدی باشند.

دانشمندهای کوچک

کودکان پیش از سخن گفتن و راه رفتن منطقی فکر می کنند

بهترین سن یادگیری زبان دوم

اعتماد به نفس (داستان واقعی) شری کارتر اسکات