ورود کاربر

جملات تربیتی

اطفال در عالم طفوليت نمي دانندو لي مستحق نكوهش نيستند

نقش خانواده

نگارش : بدیع

خانواده سالم

امروزه در بعضي از نقاط دنيا بخصوص در غرب حيات خانواده روبه گسيختگي است، خانه محلي است براي خوردن و خوابيدن، همين و بس! !
هر يك از افراد خانواده طبق برنامه ی خود مي‌آيند و مي‌روند ، هر يك به كار خود مشغول است، به ندرت یکدیگر را مي بينند و توجه چنداني به هم ندارند. به راستي در اين‌گونه خانواده ها چه امري جريان دارد؟ روابط بين والدين و فرزندان و اعضاء خانواده چگونه است؟ وقتي فردي به عنوان ميهمان با خانواده ديداري مي‌نمايد چه احساسي دارد؟
در فضاي يك خانواده ی  سالم، هر يك از اعضاء، هم داراي حقوقي هستند و هم داراي مسئوليت هائي. در چنین خانواده ای، والدين و فرزندان به يكديگر اهميت مي‌دهند و اوقاتي را با يكديگر مي‌گذرانند و به جهت محبتي كه به هم دارند براي يكديگر وقت صرف مي‌نمايند و ارتباطي مشحون از شفقت و تفاهم و توجه بین آنان موجود مي‌باشد. آنها با يكديگر صحبت مي‌كنند، به حرف هم گوش مي‌دهند، به يكديگر توجّه دارند و به هم ابراز محبت مي‌نمايند.
روز با دعا و مناجات شروع مي‌شود و شب هنگام  با دعا و مناجات خاتمه مي‌پذيرد.

شب خانواده

اكنون سالهاي بسياري  از آن زمان كه من جواني نوزده ساله بودم و در كنفرانسهايي كه ترتيب داده شده بود و جناب آقاي علي‌اكبرفروتن متخصص در روانشناسي تربيتي در مباحث مختلف اين علم سخنراني مي‌نمودند و در آنها جوانان و حتي بزرگسالان نيز شركت و همگي بهره‌مند مي‌شديم مي‌گذرد. ايشان در طي يكي از آن كنفرانسها اشاره‌اي نمودند به اينكه بسيار بجاست كه خانواده‌ها هر هفته يك شب را اختصاصاً شب خانواده بنامند و لااقل در آن شب اعضاء خانواده بكاري ديگر جز مصاحبت يكديگر نپردازند و سپس شمه‌اي از خصوصيات و فوائد اين مصاحبت خاص خانوادگي را بيان داشتند. اگر چه كنفرانسهاي ايشان همه جالب و آموزنده بود ولي نمي‌دانم چگونه بود كه اين دو كلمه «شب خانواده» با توضيحاتي كه بر آن دادند مرا آنقدر به تفكر واداشت كه با گذشت زمان و شروع تحصيل روانشناسي اندك اندك معناي عظيم‌تري از آنچه تصور مي‌كردم در آن يافتم. بدين خاطر در اطراف آن به كوشش و پژوهش پرداختم.

به آشتی بیندیشیم

نویسنده : طوطی
آمار طلاق در جامعهء ایران بسیار بالا رفته است. بسیاری از همسران، وقتی با مشکلی در زندگی زناشویی  مواجه می شوند، احساس بدبختی می کنند و با خود می گویند كه اگر مجرد بودیم یا همسرمان فرد دیگری بود خوشبخت می شدیم .  به همین دلیل، طلاق می گیرند و تازه آن وقت است که می بینند مشکلاتشان نه تنها حل نشده، بلكه بیشتر هم شده است. البته قبول دارم كه گاهی طلاق باعث بهبود زندگی افراد می شود، اما در اکثر موارد اینطور نیست.
مدتها بود با خود فکر می کردم چرا آمار طلاق تا اين اندازه  بالا رفته است؟ آیا مشکلات اقتصادی عامل اصلی است؟ یا مشکلات اخلاقی؟  اعتیاد؟ یا ...؟

حیات خانواده


نویسنده: صفا
" كودكان ، گرانبهاترين گنجينه اي هستند كه يك جامعه مي تواند داشته باشد زيرا آنها اميد و پشتوانه آينده اند. كودكان حامل خصوصيات اجتماع آينده هستند ، خصوصياتي كه عمدتا از آنچه بزرگسالان جامعه در مورد كودكان انجام مي دهند يا در انجام آن قصور مي ورزند   شكل مي گيرد..... پدر و مادر ، فارغ از ميزان تحصيلاتشان ، موقعيتي مهم و حساس براي شكل دادن به پيشرفت روحاني كودكان خود دارند..... زيرا والدين از طريق يك محيط خانوادگي كه آگاهانه....... ايجاد مي نمايند ، اثري قطعي و حياتي در پرورش اطفال دارند..."  (1)
 هيچ انساني نمي تواند لزوم عشق و محبت را در حيات خانواده ناديده انگارد و اين حقيقت را انكار نمايد كه  " اگر توافق و محبت در خانواده اي    ظاهر باشد ، آن خانواده پيشرفت نموده ، نوراني و روحاني گردد ، اما اگر اختلاف و نفرت در آن بوجود بيايد ، ازهم پاشيدگي و انهدام آن ، اجتناب ناپذير است  " (2)

روشی مؤثر برای اداره خانواده و حل مشکلات